Kleurrijke content voor je blog

Een blogger is een mislukte vlogger zonder video

Wie denkt dat het alleen maar om de clicks en views gaat wanneer je als blogger begint heeft het mis. Vaak draait het meer om de vorm dan om de inhoud. De combinatie van beide is een uitdaging die een investering in tijd en vormgeving vergt. Ik vertel je hoe je je als blogger kunt onderscheiden van die duizenden copycats op Pinterest en waarom je video in je blog moet gebruiken.

Het lijkt wel op Pinterest bestaat uit een duizenden makers van pinnen die elkaar als bloggers kopiëren en eenzelfde trucje toepassen. Ze maken een leuk plaatje met een wervende tekst die kijkers moet triggeren een blog te lezen of naar een website te surfen. Een vaak niet originele gratis stockfoto maakt het geheel compleet.

Een veelgebruikte stockfoto

Een veelgebruikte stockfoto van Pixabay.

Mislukte vloggers

De pins en blogs op Pinterest bevatten niet of nauwelijks bewegende beelden. Het lijkt of mislukte vloggers massaal achter de pc zijn gaan zitten om te gaan bloggen. Maar juist de video is van toegevoegde waarde in je blog en een bewegende en kleurrijke pin is aantrekkelijker om naar te kijken dan een statisch stockfoto plaatje met een slogan. En ze komen allemaal voorbij de top 10, de beste 5, de 100 grootste flaters, de twintig onderwerpen en ga zo maar door. Pinterest is één groot kopieerapparaat. Durf je blog in beweging te zetten van video-content.

 

De ontelbare montagemogelijkheden van Kinemaster.

Passie

Heb je passie voor een bepaald onderwerp, schiet dan bijpassende video’s. Zelf maak ik de staande video’s met mijn Iphone. De montage doe ik in de Kinemaster App. Er komt geen high-end montageprogramma aan te pas en een Ipad is voldoende om het geheel te monteren. Voor 25 euro kun je je een heel jaar uitleven met deze zeer uitgebreide app. Monteren in lagen, veel gratis rechtenvrije muziek, mooie overgangen en een ton aan intuïtief te bedienen effecten.

Kleurrijk & Out of the Box

De illustraties of foto’s en video’s mogen best kleurrijk zijn. Lekker lezen doe je toch hoofdzakelijk zwart op wit. Durf jij het aan om een video in je blog te gebruiken. Of ben jij één van die duizenden copycats die op Pinterest rondsurfen en klakkeloos achter de staart van hun voorganger aanlopen. Neem je de uitdaging aan, dan lees ik graag je nieuwste video-blog.