Als freelance tekstschrijver en copywriter in Friesland componeer ik de mooiste verhalen

Friesland – Als freelance tekstschrijver en copywriter in Friesland, fotograaf en videomaker binnen cultuur en evenementen viel er afgelopen jaar weinig te beleven. Het noodzaakte mij tot ‘omdenken’ en een nieuwe branche te gaan zoeken. Het werd de agrarische sector. Schrijven over mest is een totaal ander verhaal dan over muziek en cultuur. Maar als freelancer ga ik graag nieuwe uitdagingen aan.

Om echt het verhaal van Fryslân te schrijven moet de passie voor het onderwerp als freelance tekstschrijver er vanaf spatten. Tegenwoordig kan een boodschap op veel manieren off- en online verteld worden. Een journalist zal zelf op pad moeten gaan om het ultieme Fryslân gevoel zelf te ervaren zodat dit enthousiasme overgedragen kan worden aan lezers en kijkers. Elke keer zullen beelden en woorden met elkaar in harmonie moeten zijn om het unieke verhaal van onze prachtige provincie te vertellen.

Bob Geldof in Friesland

Bob Geldof in Friesland. Foto: Press4All

Metellica, Bob Geldof, Ilse de Lange ze verschenen allemaal voor mijn lens. Als freelance tekstschrijver en copywriter in Friesland schreef ik in het verleden recensies voor het Friesch Dagblad. Het ging over Armand en Hafabra. Met de productie van meer dan honderd commerciële bijlagen is de focus de afgelopen jaren geleidelijk verschoven. Inmiddels zijn er van mijn hand meer dan duizend verhalen verschenen. Het gaat over wonen, human intrest, nieuws uit Friesland, landbouw en reizen. Van Cuba tot Finland en van urnenmaker tot kringloopwinkel. Elk onderwerp kwam inmiddels aan bod. 

Producties:

Reisbijlages NDC Mediagroep (klik op het pijltje om de bijlages te downloaden en door te bladeren)

 

SEO

Naast het papieren verhaal richt mijn werk als tekstschrijver zich steeds meer op online. Een papieren verhaal kan nooit één op één online worden overgenomen. Met een online opleiding ben ik mij gaan verdiepen in zoekmachine optimalisatie (SEO). Deze kennis stelt mij in staat om offline teksten ook online te optimaliseren. Een must voor elke journalist en tekstschrijver.

Ervaring

Als freelance tekstschrijver in Friesland is het belangrijk om ook in beelden te denken. Aanvullend op verhalen maakt ik fotoreportages en videoverhalen. Veertig jaar geleden ben ik begonnen als fotograaf bij de schoolkrant. Inmiddels staat de teller als persfotograaf op veertig jaar, die van journalist en tekstschrijver op dertig, media-adviseur op vijfentwintig en videomaker op vijftien. In die tijd heeft de digitale ontwikkeling een enorme vlucht gemaakt. Door het internet en social media heeft de verschijningsvorm van een verhaal een ware gedaanteverwisseling ondergaan. Als eigenaar van een mediabureau schrijf ik voor diverse organisaties persberichten, maak verhalen, schiet ik foto’s en complete videoreportages  en beschik ik over een uitgebreid netwerk binnen de pers en media.

Online

Als bladmanager bij het Friesch Dagblad schreef, fotografeerde en filmde ik voor honderd commerciële bijlagen. Middels de qr-code heb ik een brug geslagen tussen traditionele print en online video. Het maken van videoreportages, teksten en foto’s is anno 2021 niet meer een taak van een groot team. Met alle mobiele mogelijkheden is het voor een mojo snel werken zonder daarvoor dure apparatuur of een heel team nodig te hebben. Als gecertificeerd dronepiloot worden beelden desgewenst aangevuld met luchtshots. Alle videoreportages zijn te zien op mijn Youtube kanaal

Midden Friesland

Inmiddels exploiteer ik nu ongeveer vijf jaar een zeer succesvolle nieuwsite in Midden Friesland genaamd Grousters.nl. Hiervoor schrijf ik teksten, nieuwsberichten en maak ik foto- en videoreportages. Deze reportages zijn ook te vinden op druk bezochte social media kanalen zoals facebook, twitter en instagram. Al deze verhalen zijn te vinden op www.grousters.nl

Ik kom graag langs !

Neem contact met mij op zodat ik voor jullie als freelance tekstschrijver mijn passievolle verhaal over de mooie provinsje Fryslân kan overbrengen.

Mijn CV

Henk Brinkman 06-13164153

Hierbij nog een aantal producties voor de NDC-Mediagroep: Fotografie, video en tekst voor Huis aan Huis Leeuwarden 2021.

IJszeilen Grou

Eendenkorven Grou

Zeilen in Grou

Enkele woonbijlages Noflik Wenje de afgelopen jaren gemaakt voor het Friesch Dagblad. Teksten, fotografie en videoreportages

Klik op deze link voor de woonbijlages van het Friesch Dagblad