teksten boze reactie

Mijn teksten maken redacties van kranten helemaal gek

Als tekstschrijver in Friesland doe ik er alles aan om de teksten van mijn opdrachtgevers zo leesbaar en actueel mogelijk te schrijven. Dat doe ik middels geschreven teksten voor tientallen bedrijven. En dit op meer dan honderd websites in Nederland. Dat kan variëren van de VI tot Dagblad v/d Noorden of de Leeuwarder Courant. Het is voor mij altijd een ultieme uitdaging om een advertorial zo te schrijven dat het een vlot leesbaar verhaal is. Zodanig verpakt dat er nauwelijks onderscheid is van de reguliere redactionele content.

teksten geweigerd

Branded content

Vaak worden deze verhalen nog door een eindredacteur van de betreffende nieuwssite nagelezen. In de meeste gevallen worden die verhalen probleemloos goedgekeurd en weggezet als branded content. Zelf ben ik pas tevreden als het verhaal ook veel views krijgt en de opdrachtgever leads naar verkopen oplevert. 

teksten niet geplaatst

Teruggefloten

Al verschillende keren ben ik door de reguliere redactie teruggefloten wat betreft de kwaliteit van mijn artikelen. Niet omdat die ondermaats zou zijn, maar juist omdat die veel te professioneel geschreven is. Mijn verhalen blijken beter leesbaar geschreven te zijn dan die van de journalist in vaste dienst. Ik heb zelfs meegemaakt dat mijn verhalen beter werden gelezen dan de onafhankelijke redactionele items. Kortom de lezer ziet, ondanks dat er branded content of advertorial boven staat het verschil niet meer en denkt dat het een regulier artikel is.

jouw tekst is veel te goed Niets mee te maken

Onder commerciële artikelen staat vaak dat deze niet tot stand zijn gekomen en inhoudelijk niet onder verantwoording vallen van de redactie. Het blijft dan bijzonder dat wanneer je een steengoede tekst schrijft die opeens als gevaarlijk en misleidend wordt bestempeld. Dit terwijl  terwijl je een goed gelezen commercieel verhaal schrijft, waar ook nog eens voor betaald moet worden. De opdrachtgever wil immers waar voor zijn geld hebben en eist ook de hoogste kwaliteit van de content die geschreven wordt. 

boze reactie op teksten

Meer traffic

Het is jammer dat een redacteur in vaste dienst, nog vaak vastgeroest zit in het oude denken en de Berlijnse Muur tussen commercie en onafhankelijke journalistiek niet weet te optimaliseren. Als ik als copywriter in Friesland met mijn verhaal een enorme traffic naar een site genereer zou een redactie daar ook blij mee moeten zijn. Vaak levert een dom grappig filmpje veel meer hits op dan een diepgravend achtergrondverhaal. Is een lezer namelijk éénmaal op je site beland dan is de kans groot dat hij of zij verder gaat lezen en zo ook nog het door journalisten geschreven nieuws tot zich neemt. Laten we daarom denken in kansen en elkaar met goed geschreven teksten merken doen versterken.

Ben je als bedrijf op zoek naar een tekstschrijver in Dokkum, een content creator in Franeker, of een copywriter in Leeuwarden neem dan nu contact met mij op.