De groene digitale vingers van Henk Brinkman - Press4All

Digitale groene vingers voor omzetgroei

De digitale communicatie via internet heeft de afgelopen twee decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De techniek om content op het web te krijgen ook. Het zaadje wat je plant op internet heeft na lancering veel zonlicht, water en verzorging nodig.

De eerste vruchten die daarvan geplukt worden zijn voor zzp-ers vaak te danken aan opdrachtgevers uit de nabije omgeving. Zowel uit de nabije kennissenkring als in het aantal kilometers. Voor de lokale groentetuin Yn’e Sinne Farm uit Grou geldt dat zowel letterlijk als figuurlijk. Mijn advies: Gebruik je naasten en je directe omgeving als springplank naar succes. 

Natuurlijke groei

Het kost de startende ondernemer vaak heel wat inspanning en zweetdruppels om de eerste omzet en publiciteit te krijgen. Voor de hardwerkende ondernemer die op natuurlijke wijze groente verbouwd komt er naast het fysieke werk ook heel wat denkwerk aan te pas. Terwijl alles groeit en bloeit heeft ook de digitale groentetuin de nodige aandacht nodig.

Groeiplan

Aan het begin van dit groeiseizoen klopte deze groene ondernemer bij mij aan voor het maken van content. Een nieuwe responsive website met app-functie werd als eerste gerealiseerd door mijn mediapartner Friesland Centraal uit Grou. Het digitale zaadje kwam tot ontkieming en door een goede zoekoptimalisatie groeiden de eerste digitale plantjes op het web. Belangrijk hierna was het doornemen van een goede content-strategie welke synchroon loopt aan het groeiseizoen. 

Lokaal

Mijn taak is het maken van mooie groene content. Dat resulteerde in een aantal print publicaties en video’s van maart tot juli. Om mijzelf in te leven in de groente materie ben ik zelf in mijn achtertuin groente gaan verbouwen. Een hele onderneming kan ik je wel vertellen, vooral wat betreft de strijd tegen de slakken. Maar met een expert als opdrachtgever werd er broccoli, sla, boontjes en rode kool geoogst. De digitale oogst in combinatie met hard werken op het land werpt ook zijn vruchten af. Voor de ‘groenteboer’ een mooie omzetgroei, meer bekendheid en meer klanten. 

groente ynesinnefarm grou

Groente Yn’e Sinne Farm Grou. Foto: Press4All

Bewustzijn

Bij veel inwoners van centraal Friesland is de afgelopen maanden het besef gegroeid dat het duurzamer is om je groente in de buurt te kopen waar het ook daadwerkelijk groeit. Waar zestig jaar geleden in Friesland nog in ieder dorpje een groenteboer te vinden was, daar is Y’ne Sinne Farm de zeldzame ‘groenteman’ die eigen gekweekte groentes ook daadwerkelijk zelf verkoopt. Aan mij de eer om hier mooie content voor te creëren. Ook benieuwd of ik voor jou mooie verhalen en video’s kan maken. Neem gerust contact met mij op.

Maak alvast online kennis met mij in mijn eerste blog.