De nieuwsjager in zijn hoofdkwartier

Nieuwsjager in hart en nieren

Al meer dan vijf jaar ben ik de nieuwsjager van Grou. Bovenop het nieuws schrijf ik de verhalen voordat het nieuws nieuws is. Om echt het verhaal van Fryslân te schrijven moet de passie voor het onderwerp als journalist er vanaf spatten. Tegenwoordig kan een boodschap op veel manieren online verteld worden. Een journalist zal zelf op pad moeten gaan om het ultieme Fryslân gevoel zelf te ervaren zodat dit enthousiasme overgedragen kan worden aan lezers en kijkers. Elke keer zullen beelden en woorden met elkaar in harmonie moeten zijn om het unieke verhaal van onze prachtige provinsje te vertellen.

Tekstschrijver in Friesland met een scherpe blik

De nieuwsjager in actie.

Nieuwsjager

Binnen vijf jaar heb ik de site Grousters.nl als nieuwskanaal van Grou op de kaart gezet. Middels een uitgebreid netwerk en moderne digitale gereedschappen ben ik meestal als eerste op de hoogte wat er zich in dit prachtige watersportdorp afspeelt. Dag en nacht alert. Ik vertel de verhalen en breng het nieuws uit Grou. Online in woord, beeld maar vooral ook middels videoreportages. 

15 jaar Mojo

Ik ben een mojo in hart en nieren en draai binnen de kortste keren een pakkend videoverslag in elkaar. Wekelijks maak ik videoreportages voor deze inmiddels zeer succesvolle nieuwssite in Grou. Deze reportages zijn ook te vinden op de druk bezochte sociale media kanalen zoals facebook (inmiddels 4500 volgers), twitter en instagram. Een berichte over een nieuw te vestigen Action in Grou zorgde voor een record aan bezoekers op de site en op facebook. Terwijl een mini-docu over de laatste snee gras op It Eilân (hieronder) inmiddels door ruim 2350 mensen is bekeken.

SEO

Naast de ervaring die ik als commercieel schrijver bij het Friesch Dagblad meeneem vanuit het papieren verhaal, richt mijn werk als tekstschrijver zich nu hoofdzakelijk op online verslaggeving. Een papieren verhaal kan nooit één op één online worden overgenomen. Met een online opleiding ben ik mij gaan verdiepen in zoekmachine optimalisatie (SEO). Deze kennis stelt mij in staat om offline teksten ook online te optimaliseren of andersom. Een must voor elke journalist en tekstschrijver.

Ilse de Lange in Friesland

Ilse de Lange in Friesland. Foto: Press4All

40 jaar nieuwsfotograaf

Metellica, Bob Geldof, Ilse de Lange ze verschenen allemaal voor mijn lens. Als freelance tekstschrijver en copywriter in Friesland schreef ik in het verleden recensies voor het Friesch Dagblad. Het ging over Armand en Hafabra. Met de productie van meer dan honderd commerciële bijlagen is de focus de afgelopen jaren geleidelijk verschoven. Inmiddels zijn er van mijn hand meer dan duizend verhalen verschenen. Het gaat over wonen, human interest, nieuws uit Friesland, landbouw en reizen. Van Cuba tot Finland en van urnenmaker tot kringloopwinkel. Elk onderwerp kwam inmiddels aan bod.

Ervaring

Als freelance tekstschrijver in Friesland is het belangrijk om ook in beelden te denken. Aanvullend op verhalen maakt ik fotoreportages en videoverhalen. Veertig jaar geleden ben ik begonnen als fotograaf bij de schoolkrant. Inmiddels staat de teller als persfotograaf op veertig jaar, die van journalist en tekstschrijver op dertig, media-adviseur op vijfentwintig en videomaker op vijftien. In die tijd heeft de digitale ontwikkeling een enorme vlucht gemaakt. Door het internet en sociale media heeft de verschijningsvorm van een verhaal een ware gedaanteverwisseling ondergaan. Als eigenaar van een mediabureau schrijf ik voor diverse organisaties persberichten, maak verhalen, schiet ik foto’s en complete videoreportages  en beschik ik over een uitgebreid netwerk binnen de pers en media.

Online

Als bladmanager bij het Friesch Dagblad schreef, fotografeerde en filmde ik voor honderd commerciële bijlagen. Middels de qr-code heb ik een brug geslagen tussen traditionele print en online video. Het maken van videoreportages, teksten en foto’s is anno 2021 niet meer een taak van een groot team. Met alle mobiele mogelijkheden is het voor een mojo snel werken zonder daarvoor dure apparatuur of een heel team nodig te hebben. Als gecertificeerd dronepiloot worden beelden desgewenst aangevuld met luchtshots. Alle videoreportages zijn te zien op mijn Youtube kanaal

Ik kom graag langs !

Neem contact met mij op zodat ik voor jullie als nieuwsjager het passievolle verhaal over de mooie provinsje Fryslân kan overbrengen.

Mijn CV

Henk Brinkman 06-13164153

Als referentie van mijn expertise geef ik graag mijn Leeuwarder Courant collega’s Arodi Buitenwerf en Carina Twerda op.

Hierbij nog een aantal producties voor de NDC-Mediagroep: Fotografie, video en tekst voor Huis aan Huis Leeuwarden 2021.

IJszeilen Grou

Eendenkorven Grou

Zeilen in Grou

Enkele woonbijlages Noflik Wenje die ik de afgelopen jaren heb gemaakt voor het Friesch Dagblad. Teksten, fotografie en videoreportages

Klik op deze link voor de woonbijlages van het Friesch Dagblad